15 maj 2018

Mazarinkaka

 
5 dl vetemjöl
200 g smör
1½ dl strösocker
 
Mazarinfyllning
200 g mandelmassa
100 g smör, rumsvarmt
2 ägg
1 citron, rivet skal
 
Garnering
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
lite citronsaft
 Mördeg: Nyp ihop alla ingredienserna till en deg eller kör dem snabbt i en hushållsmaskin. Ställ degen i kylen i 15–30 min. Sätt ugnen på 180 grader.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper i botten. Degen ska sticka upp några centimeter på kanterna och ställ sedan in formen i kylen medans du gör fyllningen.
 
Mazarinfyllning: Vispa ihop mandelmassa och smör med en elvisp i en bunke. Tillsätt äggen och fortsätt vispa till en slät massa. Bred ut mazarinfyllningen på mördegen. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 min. Låt den kallna helt i formen.
Blanda florsocker, vaniljsocker och citronsaft till en bredbar glasyr. Anpassa mängden citronsaft så att glasyren blir lagom bredbar. Bred ut glasyren på kakan. Låt den stelna i kylen.
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 Hejsan alla vänner och besökare! Nu  är jag tillbaka i bloggen efter ett långt uppehåll. Det känďes lite konstigt när jag hade öppnat blogg...